Говедарска баница-подница

Продукти:
1 яйце; 1 суп. лъжица оцет; 2 суп. лъжици олио; 1 чаена чаша хладка вода; 650 гр. брашно; 1 щипка сол
Плънка:
300 гр. сирене (извара)

Замесва се меко тесто с изброените продукти. Разделя се на 5 топчета, които се разточват с точилка до диаметър 20-30 см. и след това се разтеглят на големи кори. Готовите кори се наръсват с олио и натрошено сирене и се завиват в тава, която се поставя в подница (глинен съд с диаметър 70-80 см.), захлупва се със специален капак (връшница) и се заравя в жар.

Пече се15-20 мин. и се сервира с домашно кисело мляко исладко от горски плодове.

Искате да я опитате?
Ще ви я приготвят с любов в 
хотел-ресторант Зодиак Самоков!






Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.