Говедарски попарник

Продукти:
750 гр. царевично брашно; 750 гр. бяло брашно; 3-4 яйца; 250 гр. кисело мляко; 250 гр. захар; 1 суп. лъжица; сода за хляб; 1 щипка сол
Гарниране:
200 гр. сирене и 200 гр. домашна сланина, изпържена на пръжки

С продуктите се замесва меко тесто, изсипва се в тепсия и се пече в умерена фурна. След това се накопава с лъжица, залива се с мазнината от пръжките и се поръсва с натрошено сирене и със зачервени хрупкави пръжки.

Искате да го опитате?
Ще ви го приготвят с любов в 
хотел-ресторант Зодиак Самоков!






Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.