Уюта на селската къща


Ако искате да съчетаете удоволствието от карането на ски с уюта на селската къща елате в село Стойките. То е само на 5 км от ски курорта Пампорово.

Тук ще можете да си отпочинете след спускането по пистите, заобиколени от грижите и вниманието на вашите домакини, сгрени от огъня в камините и искрящото вино в чашите ви.

Село Стойките се намира на 6 км. западно от курорта Пампорово и 5 км. югоизточно от архитектурния резерват Широка Лъка. Има неповторимо природно съчетание от слънце, здравословен планински климат, гори и поляни! Подходящо е както за зимен, така и за летен селски туризъм. Забележителни обекти и феномени в района са Триградското ждрело, Ягодинската пещера, астрономическата обсерватория на връх Рожен, язовир Доспат.

Село Стойките е с изключително чиста околна среда, с много слънчеви дни през цялата година. Тук туристите се наслаждават на разнообразна почивка - съвсем близо до многолюдния курорт Пампорово, с неговите ски писти и съвременни начини на развлечения.

В някои от махалите на Стойките са запазени старинни къщи с оригинална родопска архитектура. В селото се намира една от най-хубавите църкви в Родопите. Тук хората са усмихнати. Какъвто и да е живота им, рядко ще ги видите угрижени за дълго. Жизнеността им сякаш черпи енергия от планината. У всеки от тях без значение от възрастта му се стаява тихата мъдрост на стария планинец.


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.