Магията на родопските села

Село Широка лъка
Село Широка лъка

Ако искате да се докоснете до духа на изминали времена, да поживеете няколко дни далеч от градската суета и суматоха, да се събуждате сутрин от звъна на хлопатари или от кукуригането на петли, приветстващи изгрева на слънцето, то идете в Широка лъка, Момчиловци, Стойките, Гела, Могилица, Буката, Езерово или някое от другите китни родопски селца, сгушени в пазвата на планината.

Родопчани ще ви посрещнат от сърце, ще ви настанят в красива селска къща, съчетала родопската атмосфера с удобствата на съвременността, ще ви нагостят с вкусни родопски ястия, ще ви попеят и посвирят, а и вас ще научат на родопска гайда да свирите и родопски хора да играете.

Избирайки почивка на село вие ще се докоснете до традициите и ежедневието на месните хора. Ще можете сами да издоите от кравата чаша, ухаещо на билки мляко, да косите дъхаво сено или да вземете първите си уроци тъкане на халища.


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.