Лекувайте се, почивайки си


В Родопите вие можете да прекарате чудесни почивни дни, като едновременно с това се погрижите за вашето здраве. Това ви предлагат балнеоложките центрове Девин и Баните.

Девин е известен най-вече с чудесните свойства на минералната си вода, която спокойно може да конкурира френската "Перие". Температурата на водата на отделните извори е между 37-42° С. Минералните води тук са разкрити чрез дълбоки сондажи. Поради своята хипотоничност те са особено подходяща за питейно балнеолечение при бъбречно-урологичните заболявания. Стомашно-чревните заболявания също се повлияват добре при питейно балнеолечение. При външно прилагане на минералната вода може да се постигне намаляване на артериалното налягане, овладяване на ставната болка и подобряване на функционалното състояние на ставите.

В курорта е построен балнеолечебен център, в който се извършват голям брой балнеологични и физиотерапевтични процедури, специализирани кинезитерапевтични методики. В лечебната база съществуват съоръжения за подводна гимнастика, тангентор, електро-светолечение, питейна зала, кабинети за инхалации и парафинолечение, кинезитерапевтични салони.Галя Метева


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.